Logo Institut del Teatre

Scanner

Scanner, és un espai de debat i reflexió que des de 2008 pretén ser una cita que s'instauri dins del calendari on en cada edició hi hagi un tema concret que reforça el sentit global i final que li va donar origen: la necessitat i motivació de dedicar un espai i un temps a reflexionar sobre la recerca i la investigació en les arts escèniques.

Fins al 2017, l'Scanner se celebrava biennalment i és a partir de 2018 que l'Àrea de Recerca i Innovació de l’Institut del Teatre vol continuar la tasca d’organització amb la voluntat de dirigir aquest esdeveniment cap a un projecte instaurat de forma permanent al llarg de l’any el qual permeti aprofundir de forma continuada ens els objectius establerts.

El primer pas en aquest sentit, fou la celebració de l'Scanner 2018 els passats 12 i 13 de desembre, el qual va portar per títol La recerca aplicada a la pràctica escènica. Nous paisatges per descobrir (pots consultar el text de presentació del que va ser l'Scanner 2018 fent 'clic' aquí i pots consultar el programa fent 'clic' aquí).

Les del 2018, foren unes jornades en les que es varen poder respondre a algunes preguntes molt útils de cara a orientar-nos en un full de ruta possible sobre com instaurar la recerca a l'IT.

Es van enregistrar totes les converses i les estem preparant per, en breu, penjar-les a la web de manera que estiguin disponibles per a tothom qui les vulgui consultar.

També estem elaborant una relatoria que estarà disponible pròximament.

Mentrestant, es poden consultar les edicions anteriors de l'Scanner visitant https://sites.google.com/institutdelteatre.cat/scanner/

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat