Logo Institut del Teatre

Observatori de les Arts Escèniques Aplicades (OAEA)

Observatori

LObservatori de les Arts Escèniques Aplicades -OAEAés un espai de l’Institut del Teatre adreçat a la recerca, generació i transferència de coneixement de tot el que fa referència a les arts escèniques aplicades a l’educació, la comunitat i la salut. Un punt de trobada i creació d’aliances entre professionals i institucions vinculades a les arts escèniques i l’acció social.

Cada vegada són més les escoles, universitats, centres de salut i de serveis socials, festivals, entitats d’iniciativa social, projectes comunitaris, etc. que consideren que les arts escèniques són una oportunitat per la inclusió i, també, cada vegada hi ha més projectes artístics compromesos amb la societat. Així mateix , estem convençuts que l’art és essencial i indispensable per a formació integral de la persona. Per aquest motiu considerem que cal que l’educació en les arts arribi a tothom.

Amb aquests objectius, l’Institut del Teatre impulsa l’OAEA en col·laboració amb el British Council, ConArte Internacional, el TNC, l’Auditori, la Fira Internacional de Teatre Integratiu (FITI), el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure i el MNAC.

En coherència amb les línies citades, i especialment pensant en afavorir la transferència de coneixement, l’OAEA organitza bianualment un Fòrum d’Arts Escèniques Aplicades. El Fòrum de 2015 es va enfocar cap a la comunitat i la salut i el del 2017 es va centrar en la funció i capacitat de les arts escèniques en l’educació.

 

Idt header forum aea 2

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat