Logo Institut del Teatre

Dansa Solidària

· Presentació                 · Resum d'actuacions                · Contacte i equip               

Dansa Solidària. Fotògraf: Josep M. Aznar

PRESENTACIÓ

Dansa Solidària és un projecte de dansa nascut a l'Institut del Teatre que vol contribuir a ajudar els sectors més desfavorits de la nostra societat i a la millora de la qualitat de vida d’aquells que més ho necessiten.

El col·lectiu de dansa de l’Institut del Teatre se sent compromès amb el seu entorn social i vol col·laborar en les causes solidàries que cada municipi consideri més adients.

El programa presenta un espectacle coreogràfic, els guanys del qual es destinen a una causa solidària pactada i decidida amb l’ajuntament del municipi on s’actuï.

RESUM D'ACTUACIONS

Dansa Solidària - Refugiats

Dansa Solidària inicia l'any 2016 una col·laboració amb la Creu Roja, i presenta un espectacle coreogràfic, que recapta 4.304 euros de taquilla, els quals es destinen al programa d’acollida i d’integració dels refugiats a Catalunya.

Les funcions de Dansa Solidària Refugiats van tenir lloc el 6 i 7 de febrer de 2016 al Teatre Ovidi Montllor de l'Institut del Teatre amb les actuacions dels alumnes dels conservatoris professional i superior de dansa i de la jove companyia IT Dansa. La part tècnica de les funcions va ser a càrrec de l'escola de tècnics de l'Institut del Teatre, (ESTAE).

DANSA SOLIDÀRIA REFUGIATS gif


Dansa Solidària - Sant Cugat balla

La segona actuació de l'any 2016 té lloc amb motiu de les celebracions del Dia Internacional de la Dansa, el dissabte 30 d'abril, amb la funció Dansa Solidària Sant Cugat Balla al Teatre Auditori de Sant Cugat.

En aquesta ocasió l’import de la taquilla es destina íntegrament a FEMAREC, entitat social d'inserció sociolaboral de persones en risc d'exclusió.

Banner Dansa Solidària Sant Cugat

Dansa Solidària - Terrassa a benefici de FUPAR

El Centre Cultural de Terrassa va acollir la quarta actuació del programa Dansa Solidària, l'11 de juny de 2016, en aquesta ocasió a benefici de la Fundació FUPAR.

Novament la funció va ser un èxit i es van recaptar 2.000 € que es van destinar a la creació d’una sala multisensorial, accessible a nivell físic i cognitiu, per a persones usuàries de la fundació.

Banner Dansa Solidària Terrassa


Funció de presentació al Mercat de les Flors

La primera funció de Dansa Solidària va tenir lloc el 29 d’abril de 2015, Dia Internacional de la Dansa, al Mercat de les Flors.

La recaptació de la taquilla d'aquesta funció es va destinar a finançar un projecte solidari, seleccionat conjuntament amb l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya entre les catorze propostes que es van presentar en concurs públic.

El projecte guanyador va ser Dones teixint xarxa. El repte de tornar a començar, d'Eva Bellart, amb una proposta d'actuació basada en la dansa adreçada a dones de centres penitenciaris. (Vídeo de presentació del projecte en aquest enllaç).

El projecte va ser finançat per l’import recaptat per la taquilla, exactament 4.354 euros, més un qüantitat aportada pel Mercat de les Flors.

La funció al Mercat de les Flors va ser a càrrec dels alumnes del Conservatori Professional de Dansa, del Conservatori Superior de Dansa i d’IT Dansa Jove Companyia de l’Institut del Teatre amb la part tècnica a càrrec de l'escola de tècnics ESTAE de l'Institut del Teatre.

La presentació de Dansa Solidària va comptar amb la col·laboració del Mercat de les Flors i de l'APdC - Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya.

Consulteu el programa: Dansa Solidària al Mercat de les Flors

Banner portada Dansa Solidària

CONTACTE

Dansa Solidària s'ofereix als municipis de Catalunya que vulguin adherir-se al projecte programant l'espectacle i destinant la taquilla a una causa social.

EQUIP

Director del projecte: Jordi Fàbrega
Producció: Marina Escoda
Coordinació: Àngels Nogué
Coordinadora d’IT Tècnica: Laura Gutiérrez

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat