Logo Institut del Teatre

Continguts

L’Institut del Teatre ofereix diverses eines i recursos de continguts que posa a disposició dels graduats i graduades de qualsevol de les seves escoles.

A continuació es detallen totes les opcions disponibles.

 

Estudis Escènics. Quaderns de l’Institut del Teatre

Revista acadèmica de l'Institut del Teatre i de les seves escoles superiors de teatre i dansa. Creada el 1957, la revista acull treballs d'investigació, reflexió i debat sobre les arts escèniques a Catalunya i a la resta del món. Compta amb un Consell de Redacció i amb un Comitè Científic integrats per destacats especialistes a nivell internacional. Els articles d'Estudis Escènics estan sotmesos a doble revisió; la revista s'edita en format digital i en accés obert.

Pots accedir a Estudis Escènics. Quaderns de l’Institut del Teatre fent clic aquí_ http://estudisescenics.institutdelteatre.cat


PRAEC (Projecte de Recerca d’Arts Escèniques Catalanes)

Projecte de Recerca de les Arts Escèniques Catalanes, desenvolupat per l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb la Xarxa Vives d'Universitats, l'Institut d'Estudis Catalans i amb dotze universitats directament implicades, és una iniciativa presentada dins de les activitats commemoratives del Centenari de l'IT i té per objectiu rellegir el patrimoni dramatúrgic i estudiar la pràctica escènica en tots els seus gèneres i manifestacions.

Pots accedir al PRAEC fent clic aquí_ http://praec.cdmae.cat/ 


Publicacions

Conjunt de continguts textuals de diversa índole i naturalesa relacionats amb les Arts Escèniques.

Pots accedir a les Publicacions de l’institut del Teatre fent clic aquí_ http://www.institutdelteatre.cat/publicacions


Reservori digital de publicacions (RedIT)

Eina a partir de la qual l’Institut del Teatre recopila, difon i preserva les seves pròpies publicacions, les publicacions que recullen la producció docent i de recerca, així com assajos i altres treballs de la seva comunitat acadèmica.
També difon altres publicacions que sense ser producció de l’Institut, són de l’àmbit de les arts escèniques, i no tenen un canal de difusió digital.

Pots accedir Reservori digital de publicacions (RedIT) fent clic aquí_ http://redit.institutdelteatre.cat/


Arxiu Audiovisual de les Arts Escèniques a Catalunya

L’Arxiu Audiovisual de les Arts Escèniques a Catalunya és el dipòsit digital d’audiovisuals creat amb la finalitat de preservar i difondre els arxius de vídeo de les arts escèniques catalanes, així com donar suport a la recerca i docència en àmbits acadèmics de l’Institut del Teatre. Recull la producció audiovisual de l’Institut del Teatre com tallers dels alumnes, conferències, actes inaugurals, IT Dansa, etc. (els quals només es poden visualitzar en la seva totalitat des de les Biblioteques de l’IT). També aplega arxius de teatres i/o companyies i fons que formen part del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques.

Pots accedir a l’Arxiu Audiovisual de les Arts Escèniques a Catalunya fent clic aquí_ http://aaaec.institutdelteatre.cat/


Recursos i catàlegs del Museu d’Arts Escèniques (MAE)

Conjunt de fonts d’informació i documentació sobre arts escèniques més gran d’Europa.

Pots accedir als Recursos i catàlegs del Museu d’Arts Escèniques (MAE) fent clic aquí_ http://www.cdmae.cat/  

 

Hemeroteca digital

Servei del Centre de Documentació-Museu de les Arts Escèniques (MAE) que permet l'accés a les notícies publicades a la premsa sobre les arts escèniques a Catalunya des de l’any 2004.

S’actualitza diàriament i compta amb més de 30.000 articles.

Permet accedir a una fitxa descriptiva sobre cada notícia i al text complet dels articles, convertint-se així en un punt de referència de tot allò que apareix a la premsa sobre l’àmbit escènic català.

Pots accedir a la Hemeroteca digital fent clic aquí_ http://hemeroteca.cdmae.cat/ 

 

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat