Logo Institut del Teatre

Dansa. Estudis professionals

Grau professional de dansa foto luis san andres

L’Escola d’Ensenyament Secundari i Artístic / Conservatori Professional de Dansa (EESA/CPD) imparteix els estudis integrats de dansa, de secundària i batxillerat. Aquests estudis permeten als alumnes cursar la seva educació de règim general i els estudis professionals de dansa al mateix centre.

Ofereix tres especialitats:

 

Per accedir als estudis els candidats han de reunir unes condicions físiques determinades; a més, hauran de superar la prova d'accés corresponent, regulada pel Departament d’Educació. El centre pot establir requisits d’edat per accedir a determinats cursos.

El pla d’estudis del grau professional de dansa ofereix assignatures pràctiques i teòriques de les especialitats de dansa clàssica, contemporània i espanyola, en un itinerari de sis cursos. A més de les assignatures troncals, el nostre programa inclou música, improvisació, pas a dos, entrenament corporal i pràctica escènica entre altres. Aquests estudis donen lloc al títol professional de dansa.

A l’EESA/CPD es dóna molta importància a la cura del cos a través de l’acompanyament de l’equip de fisioterapeutes i el treball al gimnàs. A més es compta amb una atenció psicopedagògica que, conjuntament amb la doble tutoria de l’alumnat integrat, vetlla pel seu desenvolupament maduratiu i emocional.

El professorat de Conservatori Professional de Dansa està integrat per professionals de la dansa alguns d'ells en actiu. A més, les classes gaudeixen de l'acompanyament en directe de la plantilla d’instrumentistes de l’Institut del Teatre.

Al llarg del curs, els alumnes del CPD fan una desena d’actuacions dels anomenats Tallers Lliures, coreografies del mateix alumnat que es presenten als teatres de l’Institut del Teatre o en espais externs.

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat