Logo Institut del Teatre

Projecte Dansa en xarxa

Dansa en xarxa sorgeix el juny de 2014, arran de la presentació del projecte HUB[1] de l’Institut del Teatre al Departament d’Ensenyament de la Generalitat, l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, l‘Associació d’Escoles de Dansa Autoritzades, l’Associació Catalana de Professors de Dansa i altres professionals de col·lectius del sector de tot Catalunya.

Amb una bona acollida tant per part de la conselleria com de les associacions, a la tardor de 2014 iniciem el projecte Dansa en xarxa amb un sistema que pretén afavorir la comunicació i la interrelació entre el Conservatori Professional de Dansa (EESA/CPD) de l’Institut del Teatre i les escoles de dansa del país. El nostre treball es concreta en: 

  • Organització de masterclass amb docents de l'EESA/CPD per a alumnes de les escoles de dansa en diferents ciutats; invitació a les escoles de la ciutat i de la demarcació de Barcelona per fer masterclass a les aules de l’Institut del Teatre.
  • Organització de classes per especialitats on els alumnes participants, interessats en aprofundir en els estudis de dansa, tinguin un retorn, orientació i atenció per part dels docents observadors en totes les especialitats.
  • Seguiment de l’alumnat practicant i/o aspirant que participi en el projecte Dansa en xarxa, quan ho sol·liciti.
  • Informació dels estudis artístics a les famílies interessades.

 

En el marc de Dansa en xarxa, des des del curs 2015-16 es realitza un curs de Formació Continuada en Dansa Espanyola, i des del curs 2016-17, es fan cursos de Formació de Dansa en xarxa per especialitats.

D'altra banda, al juliol de 2016 es va organitzar el primer curs d’estiu ENDANSA’IT per a les tres especialitats de dansa (Clàssica, Contemporània i Espanyola), el qual es va repetir novament al 2017. A l'edició del curs 2018, s'ha incorporat com a novetat un curs de teatre musical. 


[1] HUB: projecte entre el Departament d’Ensenyament i l’Institut del Teatre per fer la seu del IT centre de gestió dels múltiples interessos entorn els ensenyaments de la Dansa.

Veure Formació de Dansa en xarxa

Formació de Dansa en xarxa

Veure Dansa en xarxa

Dansa en xarxa

Veure ENDANSA'IT

ENDANSA'IT

Veure Curs d'estiu de Teatre Musical

Curs d'estiu de Teatre Musical

Compartir

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat